Yıllardın Nevşehir’de en çok istihdam oluşturan firmaların başında gelen Ertaş şirketler grubu, bims, ponza, akaryakıt, turizm sektörlerinde yaptığı yatırımların ardından şimdi de ilin siyasetinde, sporunda, sanayisinde, ekonomisinde etkin rol oynamaya devam ediyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kırıkkale Şube Başkanlığı görevini sürdüren İş adamı Musa Ertaş’ın siyasetteki konumu da dikkatlerden kaçmıyor.

Bir dönem Nevşehir’in en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adaylığı ile de gündeme gelen İş Adamı Musa Ertaş’ın oğulları da sporda, sanayi de, ekonomide etkin rol almayı sürdürüyor.

Ahmet Ertaş’ın Nevşehir Spor yönetimindeki görevinin ardından Mustafa Ertaş’ın NESİAD gibi ilin en köklü sanayici ve iş adamları derneğinin başkanlığına getirilmesi Ertaş ailesine tekrar gözleri çevirdi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını da yapan merhum Osman Kul’un döneminde en aktif günlerini yaşayan NESİAD’ın yeniden Nevşehir’in sanayisinde ve ekonomisinde söz sahibi olabilmesine önemli katkı sağlaması beklenen NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş’ın ilerleyen süreçte önemli işlere imza atması da bekleniyor.