Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, insanlarda ruhsal, fiziksel ve fizyolojik rahatsızlıklara yol açan çevresel gürültülü ile mücadelede kapsamında yeni bir çalışma başlattı. "Çevresel Gürültü Direktifi İçin Uygulama Kapasitesi Projesi" çalışmaları kapsamında ilimiz Nevşehir de seçilen gürültü kaynakları ve civarı için örnek gürültü haritaları ve eylem planları hazırlanacak ve bu çalışma ile kurumsal kapasite güçlendirilecek.

NEVŞEHİR’İN ÖRNEK GÜRÜLTÜ HARİTASI HAZIRLANACAK
2013 yılında Avrupa Birliği destekli  olarak başlatılan "Çevresel Gürültü Direktifi için Uygulama Kapasitesi Projesi"  kapsamında Nevşehir’ in  eğlence yerlerinden  kaynaklanan örnek gürültü haritaları ve eylem planlarının hazırlanarak   kurumsal kapasitenin güçlendirilmesinin planlandığı belirtildi. 

Çevresel Gürültü Direktifi için Uygulama Kapasitesi Projesi  kapsamında  Nevşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda, "Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Amacıyla Veri Toplanması Eğitimi"  gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesinden ilgili teknik elemanlar, çevre ilçe belediye başkanlıklarından temsilciler ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimin ardından proje çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ve proje uzmanlarının katıldığı saha ziyareti yapıldı.

 Nevşehir Belediye Başkanlığı koordinasyonunda devam edecek olan proje çalışmalarında  süreç ,  Uzman raporlarının ardından çevresel gürültü modellerinin hazırlanması eğitimleriyle devam edecek.