Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün Başkanlığında, Aynur ASİLTÜRK ve Akif KABUKCUOĞLU ‘ndan oluşan divan katip üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile yoklama yapılarak Şubat Ayı toplantısı açıldı. Nevşehir İl Genel Meclisi, beş gün sürence önceden belirlenen ve toplantı esnasında ek olarak gelen gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.
 
Toplantı ilk gün olan 01.02.2017 Çarşamba günü, Ocak ayı son toplantısında alınan meclis karar özetlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonra meclis gündeminde yer alan konular tek tek görüşülerek karara bağlandı.  
 
Devamında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan Küçük Sanayi Alanına İlişkin nazım ve uygulama imar planlarının raporu okunarak onaylanmıştır.  

Diğer yandan Meclis, Gülşehir İlçesine bağlı iki adet köyün 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 27. Maddesi gereği köy yerleşik alan sınırı tespiti için konuyu İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale etmiştir.
        
Ayrıca Merkez İlçeye bağlı Çardak ve Güvercinlik köyleri arasında yapımı planlanan çevre yolunun İl Özel İdaresi Yol Ağına ve Çalışma Programına alınması karara bağlanmıştır.
 
Bunun yanında İl Özel İdaresi II ve III sayılı Boş-Dolu Memur Kadro Değişikliği Cetvelleri onaylanmış, Tarımsal Hizmetler ve Plan Proje Müdürlükleri kapatılarak bu Müdürlüklerin yerine Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ihdas edilmiş ve her iki Müdürlüğün iş ve işlemleri bu Müdürlük altında toplanmıştır.
 
Başka bir gündem maddesi olan 5 dereceli bir adet Mühendislik kadrosunu yine 5 dereceli bir adet Tekniker kadrosuna çevirme kararı almıştır.
 
Meclis toplantısının daha sonraki günlerinde ise İl Özel İdaresi Bütçesinden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bütçesine ayrılan ödenekten 16+1 kişilik minibüs alınması,
        
Suvermez Köyü Sekiler Mevkiinde bulunan 127 ve 128 nolu parsellerde uygulama imar planı değişikliği yapılması kararı alınmıştır.
 
Mevcut çalıştırılan Sözleşmeli Personel ücret belirlemesi ve 2 adet Teknik Kadro normlaştırılması kararları alınarak Şubat Ayı toplantısı sona ermiştir. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 15.maddesi gereğince alınan kararlar Valilik Makamına sunulmuştur.