Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu, Nevşehir İl Koordinatörü, Murat ASİLTÜRK, İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısı 2.birleşiminde, Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destek Kurumu,destekler, devam eden projeler, bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler ve tamamlanan yatırımlar hakkında sunum yapmıştır. Ayrıca IPARD-II Programı hakkında da bilgilendirme yapılmıştır.

Sunum da Avrupa Birliği’nden ve ulusal bütçeden sağlanan fonlar ile Nevşehir’in de içerisinde bulunduğu 42 ilde, tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik yatırımların desteklendiği belirtilmiştir. 
 
2012 yılında kurulan Nevşehir İl Koordinatörlüğü, 2013 yılının başında akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak proje başvuruları almaya hak kazandığı, ilk proje kabulünün gerçekleştirildiği 2013 yılından günümüze kadar Nevşehir’de süt ve besi hayvancılığı, broiler yetiştiriciliği, kesimhane ve et işleme, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel gıda ürünlerinin işlenmesi ve el sanatları ile kırsal turizm gibi alanlarda önemli desteklerinverildiği ifade edilmiştir.
 
Destek sağlanan sektörlerde süt hijyeni, halk sağlığı, hayvan refahı, gıda hijyeni, çevrenin korunması, gübrenin depolanması vb. hususlarda AB standartlarında yeni işletmelerin kurulduğu, diğer yandan mevcut işletmelerin modernize edilerek ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünün ve verimliliğinin arttığı vurgulanmıştır.
 
Kırsal alana sağlanan destekler ile ekonominin gelişimine, sürdürülebilir kalkınmasına ve nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulduğu belirtilmiştir. Sayın ASİLTÜRK daha sonra üyelerin sorularını cevaplamıştır.
 
Toplantının sonunda ;İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN verdiği aydınlatıcı bilgilerden ve yapılan çalışmalardan dolayıTarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu  Koordinatör Murat ASİLTÜRK’ e teşekkür ederek başarılar dilemiştir.