-Nevşehir genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Ören yerlerini Ocak ayı içerisinde 44.532 kişi ziyaret etmiştir.

-Anlaş Anadolu Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ nin 16.01.2017 tarihli dilekçesine istinaden; 17-18-19 Ocak 2017 tarihleri arasında Anlaş Anadolu Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yapım tarafından “Motosiklet Lastiği Test Sürüşü” isimli tanıtım film çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-Mustafa Tevfik OĞUZ’ un 2017 tarihli dilekçesine istinaden; 09.01.2017- 31.02.2017 tarihleri arasında Most Yapım ve Gösteri Hizmetleri A.Ş. yapım tarafından “Çoban Yıldızı” isimli film çekimi Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

-Bilal ERÇİN’ in bila tarihli dilekçesine istinaden; 01-20 Ocak 2017 tarihleri arasında Depo Film Yapım Hiz. Tic. A.Ş. yapım tarafından “Elidor” isimli reklam filmi İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-Limon Film Yapım Ticaret Limited Şirketinin 28.11.2016 tarihli dilekçesine istinaden; 01-31 Ocak 2017 tarihleri arasında Limon Film Yapım Ticaret Limited Şirketi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan “Kırlangıç Fırtınası” isimli dizi film çekimleri Bölgemizde yapılmaktadır.

-26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul TUYAP Fuar alanında 21. Kez düzenlenen Dünyanın 5. Büyük fuarı EMİT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ na başta Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ olmak üzere, KAPHİB Başkanı, Kaptid, bazı belediyeler ve turizm sektörü temsilcileri ile İlimiz Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz EKİCİ’ de katılmıştır. Fuarda açılan Kapadokya standına, çok sayıda hazırlanan, yabancı dil broşürleri gelen yerli ve yabancı konuklara dağıtılmış olup; Fuarda İlimizin tarihi, kültürü ve turizm potansiyeli her yönüyle ulusal ve uluslararası kuruluşlara tanıtılmıştır.

-Nevşehir'de bulunan üç Müze Müdürlüğünde teşhir salonlarını gezmek için gruplar halinde gelen öğrencilere ve turistlere gerekli bilgiler verilmiştir.

-Müze Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan koleksiyonerlerin bulunduğu eserlere ait envanter çalışmaları yapılmıştır.

-Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehber ve Acentaların denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup, söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimizce onaylanan İdari Yaptırım Karar Tutanaklarının ilgililere gönderilmesi sürdürülmektedir.

-Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.

-Nevşehir  İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Şube Halk Kütüphanelerinde,”09-13 Ocak 2017 Enerji Tasarrufu Haftası” ile ilgili kitap sergileri açılmıştır.

-Ocak ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 8.279 olup; ödünç kitap sayısı 3.562 ‘ dir.