Nevşehir de inşaatı devam eden Külliye camii önünden İkindi Namazı öncesi Nevşehir Merkez, Merkeze bağlı Köy ve Kasabalarında görev yapan Din Görevlileri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin edilen 95 Ton Patates, 25 Ton Un, 4 Ton Soğan ve 1 Ton Fasulye taşıyan 4 TIR daha Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı ve Hatay  Cilvegözü Gümrük Kapısına dualarla uğurlandı. Bir tırda Çardak Köyü meydanından uğurlandı.
Böylelikle Nevşehir’den Salı günü 5 TIR gönderildi. İl Müftüsü Öztürk yaptığı açıklamada yardımların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde 4 TIR gıda maddesi daha gönderileceğini belirtti ve öncülük eden Din Görevlilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür etti.
Uğurlama Törenine İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftülüğü personeli,  Din görevlileri, Hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.
Nevşehir İl Müftülüğü ve T.D.V Nevşehir Şubesinin öncülüğünde Nevşehir Merkez, Merkeze bağlı Köy ve Kasabalarında görev yapan Din Görevlileri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin edilen 95 Ton Patates, 25 Ton Un, 4 Ton Soğan ve 1 Ton Fasulye Suriye’deki çadır kentlere gönderildi.
Müftü Öztürk’ ün “Bizlere yardım edecek imkanı bahşeden ve mağdur ve muhtaç Suriyeli Din kardeşlerimize yardım gönderme bilinç ve şuurunu lütfeden Rabbimize hamdolsun. Rabbim bu milleti daima veren el eylesin, aziz eylesin. Milletimize ve Devletimize zeval vermesin. Mehmetçiğimize yardım eylesin, zafer ihsan eylesin. Şehitlerimizin ruhunu şad, makamlarını Cennet eylesin.” diyerek yaptığı dua ile yardım tırları uğurlandı.