Ramazan Ayı münasebetiyle İl Müftülüğünün organizesinde İl Vaizi Gülşen Yeni, Kıratlı Hoca Kur’an kursu öğreticisi Öznur Adaş ve öğrencileri Kapadokya Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezini ziyaret ederek, yaşlılarla bir araya geldi. Ziyarette Huzurevi çalışanları da hazır bulundu.

İl Müftülük Vaizi Gülşen Yeni, Kıratlı Hoca Kur’an kursu öğreticisi ve öğrencileri, Nevşehir Merkez Ragıp Üner Mahallesinde bulunan Kapadokya Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezinde bulunan yaşlıları ziyaret ederek, bir süre sohbet ettiler.

Vaiz Gülşen Yeni rehberliğinde yaşlılara ikram yapılarak sohbet eden kursiyerler, duygulu anlar yaşadılar. Sohbet esnasında Kur’an kursu öğrencisi söylediği ilahi ile yaşlıların gönlünü fethetti.

Vaize Gülşen Yeni, yaptığı konuşmasında: “Burada kalan insanlarımız, toplumun bizlere birer emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bizim görevimizdir. Aslında yaşlılarımız, bir gün değil her gün hatırlanmalıdır. Zira bu insanlarımız kültürel mirasımızın taşıyıcısı ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılması görevini üstlenenlerdir.

Bu değerlerimize hizmet etmek inancımızın ve kardeşliğimizin bir gereğidir. Unutmayalım ki, bizler de bir gün yaşlanacağız. Yaşlandığımızda bize hizmet edilmesini ve bize saygı gösterilmesini istiyorsak, bizler de bugünün yaşlılarına hizmet etmeliyiz” dedi.

Huzurevi çalışanları ise; “Böyle bir organizasyonu düzenledikleri için başta İl Müftülüğüne, Vaiz Gülşen Yeni’ye, Kur’an kursu öğreticisi ve öğrencilerine bu duyarlıklarından dolayı teşekkür ettiler ve hizmetlerinin devamını dilediler.

Huzurevi sakinleri ziyarette bulunan misafirlerini uğurlarken tekrar gelin yine bekleriz diye memnuniyetlerini dile getirdiler.