Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan, kısa dönem er olarak görev yapan Emre Yıldırım'ın baba evini ziyaret etti.

Ziyarete Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk'ün yanı sıra Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve yedi ilçe Müftüsü katıldılar. Ziyaretçileri Şehit er Emre Yıldırım'ın, Paşalı köyünde bulunan baba Nuri Yıldırım ve şehit yakınları karşıladı.

Şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşlarında bulunduğu ortamda İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Şehitlik ve Şehitliğin Önemi" konusunda konuşmalar yaptı.

Bu ziyarette şehit ailelerimizin gönlünü almak ve yalnız olmadıklarını göstermek istedik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum diyen Müftü Öztürk, şöyle devam etti; "Bu zamana kadar sizin evladınız idi şimdi hepimizin, bu vatanda yaşayan herkesin evladı oldu. Acısı da hepimizin yüreğini dağladı. Ama bir teselli kaynağımız var O da Mensubu olmakla şeref duyduğumuz Dinimiz İslam ve ilham kaynağımız Kur'an. Zira Kur'an-ı Kerimde: "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Ama siz anlamazsınız" buyrularak onların ölmediği, yaşamlarına devam ettiği nice nimetler içinde olduğu müjdelenmektedir" dedi.

Din görevlileri tarafından okunan Hatm-i Şerifin duasını İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı ve Şehit Emre Yıldırım'ın ruhuna ve tüm güvenlik güçleri şehitlerine hediye edildi.

Şehit babası Nuri Yıldırım ise, Diyanet Personelinin yanlarında olduğunu hissetmelerinin kendilerine manevi güven verdiğini ifade etti.

Nuri Yıldırım, ziyaretlerinden dolayı İl Müftüsü Yakup Öztürk'e Müftü Yardımcısı Nazım Haksever'e, İlçe Müftülerine ve personellerine çok teşekkür ederek, bu ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti.