Nevşehir İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu, İl Özel İdaresi'nin 2019 yılı bütçe taslağı görüşmelerini tamamladı.

Edinilen bilgilere göre, 2019 Yılı ve İzleyen İki Yıla ait İl Özel İdaresi Bütçe Tasarısı, İdaresince hazırlanarak İl Encümeni kararı ile İl Genel Meclisine sunulmuş, İl Genel Meclisinin Ekim ayı toplantısında ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir. Komisyon İl Özel İdaresi Birimleri ve Yatırımcı İl Müdürlüklerinin ödenek talepleri ayrıca kanuni ayrılması zaruri olan paylar ile ilgili çalışmalar yapmıştır.

Nevşehir İl Özel İdaresi Bütçesi yıllar arasında artış gösterirken yıl sonu itibari ile bütçe denkleşmesi her yıl biraz daha net gerçekleşmektedir. İl Özel İdaresi Bütçesinden, ihtiyaç duyan her kuruma  bütçe imkanları çerçevesinde ödenek ayrılarak İlimiz Nevşehir'e yapılan yatırımlara tam anlamıyla destek verilmektedir. 

Plan ve Bütçe Komisyonu İl Özel İdaresi 2019 Yılı ve İzleyen İki Yıla ait Bütçe Tasarısı üzerinde yaptığı çalışmada önceliği bütçe imkanları doğrultusunda yol, su, kanalizasyon, eğitim ve sağlık hizmetlerine vermiştir. Bunun yanında İlimizin her köşesine hizmetin kesintisiz ve en kısa zamanda ulaştırılabilmesi amacıyla ilgili kurum bütçe ödeneklerini ayırırken titizlikle davranarak çalışmalarını tamamlamıştır.