NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Özel idaresinin 2015 yılı bütçesi belirlendi. 2014 Yılını kar ile kapatan il özel idaresinin geçen yılki bütçesi % 100 başarıyla tamamlandı.

Konuyla ilgili bilgiler aldığımız İl Özel idaresi genel sekreteri İsmail Cihan, İl Özel idaresinin 2015 yılı bütçesinin 41 Milyon TL olarak belirlendiğine dikkat çekerken, 2014 Yılı bütçesinin 33 Milyon TL olarak başarıyla ve % 100 başarıyla tamamlandığını söyledi.

Bu yılki bütçenin 28 Milyon TL’sinin yatırımlara ayrıldığını kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, bu yılki bütçenin içerisinde KÖYDES ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerinin de dahil olduğunu dile getirdi.

2014 Yılı bütçesinin kar ile kapatıldığına da dikkat çeken Nevşehir İl Özel idaresi genel sekreteri Cihan, 2015 yılı bütçesinin % 100 gerçekleşme ve kar ile tamamlanması için çalışacaklarına işaret ederken, daha önceki yıllarda kredi temin edilerek alınabilen araç gereç alımının bu yıl içerisinde tamamen il özel idaresinin kendi öz kaynakları ile yapılacağını da belirtti.

Devlet Malzeme Ofisinden alımı yapılacak olan 2 adet büyük greyder, 1 adet büyük eskavatör ve 1 adet Yükleyici’nin siparişlerinin verildiğini kaydeden İl Özel idaresi genel sekreteri İsmail Cihan, bu araçların özel idare bünyesine katılmasıyla birlikte özel idarenin yol, içme suyu, kanalizasyon gibi çalışmalarında büyük bir rahatlık yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada il özel idaresi genel sekreterliği tarafından alımı yapılacak yeni 4 araç için 2.8 Milyon TL harcama yapılacağı bildirildi.