Nevşehir İl genelinde kar yağışının fazla olabileceği merkezlerde konuşlandırılan ekipler aralıksız karla mücadelesini sürdürüyorlar.

        ilimizde dün etkili olan kar yağışının ardından kapanan yolları açmak için İl Özel İdare karla mücadele ekipleri seferber oldu. Yoğun kar yağışının yaşandığı ilimizde, yağışın başladığı andan itibaren İl Özel İdare karla mücadele ekipleri, köy yollarının ulaşıma açık kalması için üstün gayret gösteriyor. Toplam 153 köyün bulunduğu Nevşehir merkez köylerde kapalı yol bulunmamaktadır. İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan 35 kişilik karla mücadele ekipleri,8 adet greyder,3 kar bıçaklı kamyon,1 tuzlama aracı ve 1 adet kar püskürtme aracı ile hizmet vermektedir.

        İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail CİHAN, Nevşehir Merkez ve ilçelerde karla mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Kırsalda yaşayan vatandaşların ulaşımını rahat bir şekilde yapmaları konusunda büyük özveri gösterdiklerini aktaran CİHAN, çalışmaları yerinde inceleyerek ;Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oluyor. Karla mücadele çalışmalarımız başarıyla sürüyor. Şuana kadar her hangi bir olumsuz olayla karşılaşmadık. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Köy yollarının açılmasında mesai mefhumu gözetmeden çalışan personelimize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN teşekkür ediyorum” diye konuştu.