Özel İdare 64 Milyon TL’lik Projeye İmza Atıyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Özel İdaresi bu yıl 64 Milyon TL’lik yatırıma imza atacak. Söz konusu yatırımın büyük bölümü Eğitim ve Kültür yatırımı olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Uğur Akgüller, 1. Kat, 2. Kat asfalt ve yama çalışmalarının yanında Sanat eserleri ve Trafik düzenlemeleri doğrultusunda yapılacak işlerle Eğitim – Kültür alanındaki yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

2014 Yılı içerisinde 1.Kat Asfalt için 2 Milyon 225 bin TL, 2.Kat asfalt ve yama çalışmaları için 880 bin TL, Sanat eserleri yapımı için 315 bin TL ve Trafik işleri ve düzenlemeleri için 233 bin TL olmak üzere il özel idaresi genel sekreterliğine 3 Milyon 252 bin TL ödenek aktarıldığını kaydeden Akgüller, il özel idaresinin bu yıl da eğitim ve kültür alanındaki yatırımlarla da meşgul olacağını dile getirdi.

Eğitim ve Kültür yatırımlarından 44’ünün ihale aşamasında olduğunu söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Uğur Akgüller, toplam 56 projeden 2’sinin ise tamamlandığını ifade etti.

Bu projelere toplam 60 Milyon TL ödenek aktarılacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Akgüller, Mayıs ayından itibaren il özel idaresinin daha yoğun bir çalışma içerisine gireceğinin de altını çizdi.