Gelişen teknoloji ile birlikte, iletişim ve haberleşmeyi etkin kullanılarak, personel verimliliğini artırmak amacı ile hazırlanan özel yazılım programı, kullanılmakta olan araç takip sistemi ile entegre edilerek İş makineleri ve araçlarda otomatik plaka tanıma (PTS) çip sistemine geçildi.

Kurum sorunlarını çözebilmek ve İhtiyaçları karşılayabilmek için teknolojiye ihtiyaç duyulmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte, iletişim ve haberleşmeyi etkin kullanılarak, personel verimliliğini artırmak amacı ile hazırlanan özel yazılım programı, kullanılmakta olan araç takip sistemi ile entegre edilerek İş makineleri ve araçlarda otomatik plaka tanıma (PTS) çip sistemine geçildi.
               
PTS Çip Sistemi ile; Görevlendirilen araç ve taşıtların elektronik ortamda akaryakıt istasyonunda aldıkları yakıt miktarları ile yaptıkları km ve çalışma saatleri orantılı olarak  hesaplanmakta, personelin  resmi araçlar ile göreve gidiş ve dönüş saatleri otomatik olarak kayıt altına alınmakta, araçların bakım onarım giderleri, araçlara yapılan işçilik ve yedek parça giderleri görülmekte, araçların sigorta, muayene, lastik değişim zamanı, yağ değişim zamanı, yıllık bakım onarım maliyet miktarları elektronik ortamda kayıt altına alınmaktadır.
               
PTS Çip tanıma sistemi ile hizmet kalitesi artırılmakta, yıllık tüketim miktarları ve maliyet hesaplamaları yapılarak bir sonraki yılın bütçesi planlanmaktadır.