Nevşehir İl Özel İdaresi Kar Ekipleri olası şiddetli kar yağışına karşılık önlemlerini aldı.  
Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli’ın talimatıyla Özel İdare alarma geçerken Karla Mücadele Ekipleri Oluşturuldu.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan açıkalamda 24 saat esasına göre 32 araç ve 71 personelin hazır bekletildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, ‘Nevşehir kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir il. Köylerimizin tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde ‘Karla Mücadele Ekibi’ oluşturuldu.

Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edecekler. 158 köyümüzün tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde tüm araç ve personelleriyle 'Karla Mücadele Ekibi' oluşturuldu. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak ve burada tüm hizmetlerden faydalanabilecektir.’denildi. Ayrıca, İl Özel İdare bünyesi altında kurulan Karla Mücadele Ekibi 27 araç ve 75 personelden oluşmakta, ekipte 10 greyder, 2 kamyon, 4 tuzlama aracı, 1 kar makinası, 7 servis aracı, 2 tır, 1 işaret levha aracı,  ve bir de iş makinelerine yerinde müdahale edebilecek 2 seyyar tamir ve onarım aracı bulunduğu belirtildi.