Nevşehir genelinde etkili olan kar yağışının ardından kapanan yolları açmak için İl Özel İdare karla mücadele ekipleri seferber oldu. Yoğun kar yağışının yaşandığı ilimizde, yağışın başladığı ilk günden itibaren İl Özel İdare karla mücadele ekipleri, köy yollarının ulaşıma açık kalması için üstün gayret gösteriyor.

İşte bu mücadelenin yoğun olarak yaşandığı Çardak köyünde de ekipler kar, tipi ve soğuk havaya aldırış etmeden köy yollarının açık kalması için aralıksız olarak çalışıyor.


Edindiğimiz bilgilere göre; Nevşehir'i etkisi altına alan kar yağışı nedeni ile merkez ilçeye bağlı Çardak Köyünde Fırtınanın da etkisiyle kar kalınlığının yer yer 30 cm'i aştığı belirtiliyor.

Yogun Kar Yağışı Ve tipi Nedeniyle Çardak köyünde Patates Depolarının Girişleri Kapandı.!  Öyleki Depo Sahipleri Depolara Güçlükle Ulaştı.

Yaşanan tüm bu olumsuzluklar karşısında var gücüyle çalışan Nevşehir özel İdaresi ekipleri Yolları Açmak için kar Püskürtme Araçları kullanarak Yoğun Mesai harcıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyerek memnuniyetlerini dile getiren Çardak köyü muhtarı Adem Özer, "Nevşehir il özel idaresi Genel sekreteri Savaş Benli nezdinde tüm Özel idare çalışanlarına teşekkürlerini iletti."