Trabzon Ortahisar ile Ürgüp'ün Ortahisar Kasabası Kardeş şehir protokolü imzaladı.

Trabzon'a bağlı Ortahisar Belediyesi ile Ürgüp'e bağlı Ortahisar Belediyesi, kardeşlik protokolü imzaladı.

Ortahisar Belediyeye meclislerinin oybirliğiyle kabul ettiği kardeş şehir protokolü Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile Nevşehir Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından imzalandı.

Sözlerine, "Siz değerli misafirlerimizle bu anlamlı merasimde bir arada olmaktan son derece mutluyum." diyerek başlayan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç kardeş şehir uygulamasının ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışmasına vesile olacağını söyledi. Kardeş şehir uygulamasıyla birlikte her iki belediyelerin birbirlerini ziyaret edeceğini bunun yanında bilgi ve tecrübelerini de paylaşacağına dikkat çekti.  

Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ise, "Bizleri kabul ettiği için başta değerli  Sayın Başkanıma meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı dönemimin en mutlu gününü yaşıyorum. Trabzon'un Ortahisar ilçesiyle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Başkanımla da soy ismimiz aynı bu nedenle kardeş şehir olmanın da başka bir onur verdiğini düşünüyorum. Bizi burada çok güzel ağırladılar, biz projeden son derece mutluyuz." diye konuştu. 
İmza töreninin hemen ardından her iki başkan birbirlerine tablo ve çeşitli hediyeler takdim etti. İmza törenine Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, birim müdürleri ile çok sayıda muhtar katıldı.