Nevşehir Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatipliler Platformu Koordinasyon toplantısı Yapıldı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında Sivil Toplum Kuruluşları, İmam Hatip Okulları Platformu temsilcisi ve kurum müdürleri ile İmam Hatip Okulları Koordinasyon toplantısı Yapıldı.

Türkiye'nin 81 vilayetinde teşkilatlanan İmam Hatip Okulları platformunun Nevşehir İl Koordinasyon toplantısına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek , Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk , Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, İmam Hatip Lisesi Mezunları, Milli Eğitim şube müdürleri, Okul müdürleri ,bazı kurum müdürleri ve eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda İmam Hatip Okullarında Yapılacak Faaliyetler Okullarımızın Sorunları Şuan yapılmakta olan Okulların durumu Değerlendirildi ve Önümüzdeki Zaman içerinde Okulların Öğrencilere Sevdirilmesi ve İmanlı bir gençliğin Yetiştirilmesi için Üzerimize Düşen Görevler anlatıldı.

Ayrıca, Ülkemiz genelinde yer alan İmam Hatip Okulları arasındaki işbirliği ve istişareleri güçlendirmek amacıyla kurulan İmam Hatip Okulları Platformu tarafından hazırlanan bir sunum yapıldı. Toplantı okullarda yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerin değerlendirilmesi ve bu noktada yapılan görüş alışverişi ile sona erdi.


Toplantı sonrasında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Eczacı Mustafa Açıkgöz; Neslimizi özellikle gençlerimizi çevrenin kötü etkilerinden koruyacak faaliyetlerde bulunmalıyız. Hem mezunlarımızla hem de okullarımızda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenmeliyiz. Ülkesine faydalı milli ve manevi değerleri ile donanmış gençlerin yetişmesi için faaliyetlerimizi artırmalı ve çok çalışmalıyız” dedi.

AÇIKGÖZ; "Nevşehir İmam Hatipliler Platformunda gençlerimizin ve Nevşehir' imizin geleceğini istişare ediyoruz." dedi.

Açıkgöz, “Bu ülke hepimizin. Ülkemizi gelecekte daha güzel günlere taşımak için örnek insanlar ve örnek bir nesil yetiştirmeliyiz. Kimseyi dışlamadan herkesi kucaklamalı, güzelliklerin yaygınlaşması için çaba harcamalıyız. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi önemsemeli onların daha iyi, daha donanımlı yetişmeleri için çaba harcamalıyız. Bu ülkenin gelecekte her yönden donanımlı gençlere ihtiyacı var.

Birlik ve beraberlik içerisinde, planlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Sadece imam hatip okulları değil tüm okullar bizim okullarımızdır. Tüm okullarımızdaki gençlerimizle ilgilenmeliyiz, onları da kucaklayıcı etkinliklerde bulunmalıyız. İmam hatipli olsun olmasın bu ülkenin tüm evlatları kutsaldır ve değerlidir. Her gencimiz bizim için çok önemlidir. Bir gencimizin iyi yetişmesine ve ülkesine faydalı olmasına vesile olsak çok önemli bir iş başarmış oluruz” dedi.