Nevşehir'in Acıgöl ilçesi ağaçlandırma sahasında çıkan anız yangında 15-20 dönüm alan hasar gördü.

Edinilen bilglere göre, Acıgöl ilçesi Ağıllı yolu kuzuağılı mevkiinde öğleden sonra 15:00 saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dönüm alana kadar sıçrayan anız yangını kontrol altına alındı. Vatandaşların İhbarı üzerine Acıgöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangın sonrası 15-20 dönüm alan hasar gördü.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı şu açıklamalarda bulundu: "Acıgöl ilçemizin karşısındaki ağaçlandırma sahamıza anız ateşinden rüzgarında etkisi ile yangının ilerlemesi ile 15-20 dönümlük ağaçlandırma sahamız zarar gördü. Bugün saat: 15.00 sularında çıkan yangına Acıgöl belediyesi personeli ve iş makinaları ile kurumumuz arazöz ve söndürme ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına saat 16.00 da tamamen alındı. Soğutma çalışmalarımız hala devam etmekte olup .Bayram sonrası yanan ve zarar gören alan tekrar toprak işleme ile sonbaharda ağaçlandırarak yaralarımızı saracağız İnşalah. Ekiplerimiz ve jandarmamızda faillerini bulma noktasında çalışmalarını devam ediyorlar. Bu yangınının söndürülmesinde hertürlü desteği veren Acıgöl Belediyemize ve ekiplerime yerel duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim .Rabbim beterinden korusun" dedi.

Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, "Nevşehir'imizde anız yakma adı altında topraktaki yararlı mikroorganizmaları da yakmakta, besin kaybı ve erozyona sebebiyet vermektedir. Anız yangınlarıyla vatandaşımız kendi bindiği dalı kesmektedir" dedi. Satırlı, ayrıca anız yakmanın da kanunen yasak olduğunu ve cezai işleminin olduğunu sözlerine ekledi.