Nevşehir kent merkezinde kalorifer ve soba kullanımına bağlı hava kirliliği had safhaya ulaştı. İl genelinde meydana gelen hava kirliliğinden şikayet eden vatandaşlar, hava kirliliğine özellikle ucuz kömürlerin neden olduğunu ileri sürüyor.

Hava kirliliği nedeniyle Özellikle yaşlı ve çocuklar açısından önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirten Nevşehirli vatandaşlar ise bu soruna biran önce bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Konuyla alakalı olarak Nevşehir'in en çok takip edilen haber sitesi FİB Haber.Com WhatsApp İhbar Hattına şikayetini dile getiren bir vatandaşımız bu konu hakkında yetkilileri uyardı: - 
"Şuan havanın ne kadar kirli olduğunu görebiliyor musunuz ? Yüksek bir yerde oturuyorum, nerdeyse şehir görünmüyor... Rica etsem Bunu haber yapıp farkındalik kazandırabilir misiniz...

Nevşehir'de son günlerde artan hava kirliliğinin rahatsız edici boyutlara ulaştığı ileri sürüldü. 

Ev ve iş yerlerinden çıkan dumanların şehrin havasını bozduğunu ifade eden vatandaşlar, “Nevşehir'imizin tertemiz havası, kış aylarında ciddi şekilde kirleniyor. Özellikle solunum rahatsızlığı çeken insanlar ve çocuklar bu kirli havadan oldukça rahatsız” diye konuştular.

Kalorifer ve saboların yakıldığı sabah ve akşam saatlerinde artan kirlilik, şehrin üzerinde adeta kapkara bir duman tabakası oluşturuyor. Yoğun olarak göze çarpan duman, insan sağlığını da tehdit ediyor.

Uzmanlar, hava kirliliğini en aza indirmek için kaliteli kömür kullanımının, kalorifer yakma talimatına uyulmasının ve baca temizliğinin önemine dikkat çekiyor. İyi bir yalıtımla yakıt tasarrufu yapılabileceğini ve bunun da hava kirliliğini yüzde 30 azaltacağını belirtiyor.

Şehirdeki hava kirliliğine en etkin çözüm olarak ise doğalgaz olduğunu dikkat çeken vatandaşlar ise kış aylarında artan hava kirliliğini azaltmada doğalgazın kullanımına dikkat çekiyorlar.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Kent merkezinde yoğun olarak görülen hava kirliliği nedeniyle kontrol ve önlemler alması için Nevşehir Valiliğini ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz.

İşte bugün itibarıyle (25.11.2016 Cuma ) www.fibhaber.com objektiflerimize yansıyan Nevşehir'den akşam görüntüsü herşeyi anlatmaya yetiyor.


 28.10.2016 Cuma günü Nevşehir den çekilmiş bir sabah görüntü
sü...

İşte Geçen sene Nevşehir'de Hava Kirliliği