Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü yine örnek teşkil edecek bir çalışmaya daha imza attı. İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Nevşehir'in köylerinde çiftçilere gelir getirici ormanların oluşturulması amacıyla fidanlar dikileceği belirtildi. Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Kozluca köyünde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Bu bağlamda Kozluca köyü Karadağ'ı orman dikim çalışması kapsamında 150 hektar alanda ağaç dikimine başlandığı, dikimlerin bitirilmesi ile birlikte çalışmaların tamamlanacağı bildirildi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı öncülüğünde yürütülen Ağaçlandırma çalışmasına, Orman işletme müdürlüğü ekipleri, Kozluca köyü muhtarı Ümit Türk ve köy sakinleri ile Nevşehirli iş adamı Üzeyir Renkçi'de, katıldılar.

Ağaç dikimi ile ilgili kısa bir açıklama yapan
 Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Nevşehir genelinde başlattığımız yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bugün de Kozluca köyünde ağaç dikiyoruz, inşallah hayırlı olur.” dedi. Satırlı, Kozluca'daki çalışmaların Orman işletme Müdürlüğü açısından güzel bir tablo olduğunu ve bu çalışmaların diğer köylere de örnek olmasını istedi.

Kozluca köyü muhtarı Ümit Türk ve köy sakinleri Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'ya teşekkür etti.

Yapılan Ağaç dikim çalışmaları ile ilgili www.fibhaber.com a kısa bir açıklama yapan Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı; "Acıgöl Kozluca ,Yuva köyü ile Bağlıca köylerinde 1500 dekar alanda makinalı derin toprak işlemesi yapmaktayız. Bu yıl sonuna kadar en az 100.000 adet alıç, badem, ahlat, iğde, sedir, meşe vb. fidanları da dikerek Nevşehir'imize ve orman köylümüze gelecekte ürününü toplayıp faydalanacağı bir nevi bahçe oluşturuyoruz. Yapılan bu çalışmalarla erozyonun önlenmesi, iklim, su rejiminin düzenlenmesi, toprak koruma, yeşil dokunun arttırılması ve doğal dengenin sağlanabilmesinı amaçlıyoruz. Hem erozyonla mücadele hem gelir getirici türlerle orman köylerine destek. Ürgüp Başdere, Karain ve Ürgüp Topuz dağında da aynı çalışmaları yaptık fidan dikimi için yağışları beklemekteyiz." dedi.