Nevşehir'de bir çok önemli devlet kurumları vekaleten yönetiliyor. Vekaleten yönetilen kurumların ciddi sorumlulukların altına girmeyeceği gerçeği bir yana, özellikle bazı kurumların asli vazifelerini bile ağırdan yürütmesi tüm gözleri ilimizdeki bu atama krizine çevirmiş durumda.
Vekaleten yönetilen kurumlar arasında devletin önemli makamları bulunuyor.


Şu ana kadar ilimizdeki bazı müdürlükleri ve kurumlarda isimlerin yerlerine asaleten atama yapılmadığı için hala hazırda bu koltuklarda vekil isimler oturuyor.

Nevşehir'e Vekalet Yakışmıyor!

Nevşehirli vatandaşlar ise görevlerine layık olan Ve Vekaleten görev yapanların artık asaleten görevlerine getirilmelerini, boş koltukların biran önce doldurulmalarını istiyor. Özellikle diğer bir çok illerde olduğu gibi bahse konu olan daire müdürlükleri ve çeşitli kurumların başına, işin ehli Nevşehirli kişilerin getirilmesi konusunda hem fikirler.

Nevşehir'de devletin kademelerindeki çok sayıda koltuk hala vekaleten dolduruluyor. 


İlimizde Hizmet veren birçok resmi kurum ve kuruluşun müdürlük makamındaki koltukları boş duruyor. Kurumlar vekalet eden memurlara veya başka kurumun müdürlerine emanet kaldı


İŞTE NEVŞEHİR'DE VEKALETEN YÖNETİLEN KURUMLAR

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği V.
Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müd. V.
Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V.
İl Milli Eğitim Müdür V.
Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü V.
Nevşehir SGK İl Müdürlüğü V.
Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü V.
Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü V.
İl Mahalli İdareler Müdür V.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür V.
OSB Müdür V.
İl Afet ve Acil Durum Müdür V.
Gümrük Ticaret İl Müdür V.


Yine Nevşehir'in Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde de hala hazırda görev yapan Vekil Kaymakamlarda bu görevi Vekaleten sürdürüyorlar.

Ayrıca Rektörlük Makamıda Boş!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'de Rektörlük seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yeni gelecek Rektörün kim olacağını merakla bekliyor.


ASALETEN ATAMALAR BELLİ DEĞİL

​Öte yandan, Nevşehir'deki bu kurumlara asaleten atamaların ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor. 


Siyasilerin fikir ayrılıkları ve uzlaşamamaları gibi çeşitli sebeplerle ağırdan almaları, gerekse 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudaki açığa almalar sonucu Nevşehir'de bir çok il müdürlükleri ve kurumlarda boş koltuklar dikkat çekiyor.

Vekalet koltuklarının, Bürokraside ki ağır ve hantal yapının önemli bir sebebi olarak gösteren Nevşehirli Vatandaşlar, Siyasileri göreve davet ederek, bir an önce bu koltukları yakışır isimlerle doldurulması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Vekaleten görev yapan ve bu yerlerini layıkıyla yürüten İl ve kurum Müdürlerini tenzih ediyoruz.