İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Ekim Çarşamba günü Emniyet Müdürleri kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay yeni görevine iki sonra başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Ekim Perşembe günü Emniyet Müdürleri kararnamesinin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Artunay yeni görevine başladı. Nevşehir eski Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve şube müdürleri tarafından karşılanan Emniyet Müdürü Mehmet Artunay şube müdürleri ile tek tek tokalaşarak makamına geçti.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Altunay burada yaptığı açıklamada, “Şehzadeler şehrinden bir başka güzel bir şehir olan Nevşehir’e geldik. Metin ağabeyin çok güzel çalışmaları olduğunu biliyoruz. Metin ağabeyimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Güzel bir Emniyet Müdürlüğü görevini devir aldığımı biliyorum. İnşallah bizde bu çalışmaların üzerine güzel şeyler yaparız” dedi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Polis Başmüfettişliği görevine getirilen Metin Kalayoğlu ise burada yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 3 yıldır Nevşehir’de hizmet verdik. Biz Emniyet teşkilatı olarak özellikle halka hizmet hakka hizmet şiarını benimseyip bu şiar ile imkânlarımız nispetinde Nevşehir halkımıza en güzel görevi yapmak üzere gayret gösterdik” dedi.