GÖRBİR dernek binasında düzenlenen rapido kursu açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Nevşehir  Millet vekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay,Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Arif Sıddık Barata,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Aile ve Sosyal  Politikalar Nevşehir İl Müdürü Hüseyin Şener, Nevşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Semih Kırım, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Görbir Dernek Başkanı Erol Mutlu, Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran ve kürsiyerler katıldı.

Nevşehir'in en aktif Sivil Toplum Kuruluşlarından Görbir derneği başkanı Erol Mutlu, kursun 7 ay süre ile devam edeceğini belirtti. Usta Öğreticiliğini Ayşe Hamleci'nin yaptığı kursa katılan dernek üyelerine, katıldıkları her gün için 20 TL harçlık verileceğini ifade eden Mutlu, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere ayrıca sertifika verileceğini söyledi. Mutlu, "Açılışımızı şereflendiren değerli protokolümüze de sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. 

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran ve kursiyerler tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ ve Milletvekili Açıkgöz, dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler alırken, Nevşehir’de derneğin 500 dolayında üyesinin bulunduğunu kaydeden Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol MUTLU , dernek olarak açtıkları kurslardan engelliler için rapido kursu çalışmalarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti, yapılan rapido el sanatları çalışmalarını engelli kursiyerleri ile birlikte sergileyerek, kursla ilgili bilgiler aktardı.

Vali Aktaş, Milletvekili Açıkgöz ve beraberindekiler ile kursiyerlerin yeni başladıkları rapido çizim çalışmalarını yerinde incelediler ve çok başarılı bulduklarını ifade ederek kursiyerlere kolaylıklar diledi.


Kurs açılış proğramına katılarak kursiyerlerlele yakından ilgilenen AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamasında; "GÖRBİR tarafından açılan, Nevşehir İşkur İl Müdürlüğümüzün desteklediği Rapido kursundaki kursiyelerimizi ziyaret ettik. GÖRBİR özel insanlarımız, hemşerilerimiz için gayretle yeni projeler üretiyor, fedakar yönetimimize çabaları için ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.