Türkiye İstatistik Kurumu 2011 nüfus ve konut araştırması, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden elde edilemeyen, hane halkı özellikleri, iş gücü, istihdam ve işsizlik, göç ve göç nedeni, engellilik ile bina ve konut nitelikleri gibi bilgiler sağlamak amacıyla yapmış olduğu araştırmayı yayınladı.

Nevşehir'de 5 bin kişinin işsiz olduğu açıklandı...


 Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Nevşehir en düşük işsizlik oranında ilk sıralarda yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, bölge müdürlüğüne bağlı olan Kırşehir, Aksaray, Niğde, Kırıkkale illere göre Nevşehir'de işsizlik oranının daha az olduğu açıklandı. Aksaray'da 8 bin, Kırşehir'de 6 bin, Kırıkkale'de 9 bin ve Niğde'de 7 bin işsiz sayısı açıklanırken, Nevşehir'de 5 bin kişinin işsiz olduğu bildirildi.

TÜİK Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, Nevşehir'de 21,8 oranında kiracı olarak oturan hane halkı varken Kırşehir'de yüzde 11,9, Niğde'de yüzde 17,2, Aksaray'da yüzde 19,6 ve Kırıkkale ilinde ise yüzde 20,8 kiracı oturma verileri açıklandı.

TÜİK Bölge Müdürlüğü kapsamındaki illerdeki hane halklarının kendi konutunda oturma durumu ise; Kırşehir'de yüzde 68,3, Nevşehir'de yüzde 70,1, Niğde'de yüzde 73,6, Aksaray'da yüzde 72,6 ve Kırıkkale'de ise yüzde 70,1 oranı açıklanırken aynı illerdeki erkek oranları ise Kırşehir'de yüzde 49,6, Nevşehir'de yüzde 49,4, Niğde'de yüzde 49,8, Aksaray'da yüzde 49,6 ve Kırıkkale'de ise yüzde 50,2 olarak açıklandı.