Nevşehir'de İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri 166 Yangına Müdahale Etti....Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde Nevşehir kent  merkezi başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde meydana gelen toplam 166 yangına müdahale edildi.  

24 saat hizmet sunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2015 yılı içerisinde meydana gelen 112 arazi, 25 konut, 14 araç,  3 işyeri ve 12 odun- kömürlük yangını olmak üzere toplam 166   yangına müdahalede bulundu.

Meydana gelen yangınlarda arazi yangınları ilk sırada yer aldı. Nevşehir merkez başta olmak üzere belde ve köylerdeki toplam 112 arazi yangınına müdahalede bulunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yıl içerisinde meydana gelen 153 trafik kazasına da müdahalede bulunarak, kaza kırım aracı  vasıtasıyla araçlarda sıkışan yaralıların en kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına naklinin de sağlanması için çaba harcadı.
 
Meydana gelen yangının Nevşehir Belediyesi  İtfaiye Müdürlüğü’ne ait 110 Alo İtfaiye ihbar hattına iletilmesinin ardından  ekipler,  2.5 dakika ile 5 dakika arasındaki zaman aralıklarında müdahalede bulunarak zamana karşı da ciddi sınav verirken meydana gelen yangınların en az hasarlı bir şekilde atlatılmasında da önemli rol oynadı. 
 
Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ayrıca  yine geçen yıl içerisinde kent merkezindeki çeşitli eğitim kurumlarının yanı sıra çeşitli kuruluşlarla işbirliği halinde yangında alınması gerekli önlemlere ilişkin olarak kurtarma tatbikatları yaparken, uzman personelleriyle çeşitli kurumlarla işbirliği halinde de   eğitim çalışması yaptı .