Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri,  vatandaşları uyardı ;“Çatı katında yanıcı özellikte malzeme bulundurmayın”

Nevşehir’de özellikle son günlerde meydana gelen çatı katı yangınlarının önüne geçilmesi için konut ve işyerlerinin çatı katlarının mutlak surette her türlü yanıcı özellikteki malzemelerden arındırılması gerektiği belirtildi.

Nevşehir Belediyesi  İtfaiye Müdürlüğü’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamaya göre, Nevşehir’de konut ve işyerlerinin çatı katında meydana gelen yangınların genellikle ,   yanıcı maddelerin etkileşiminin oldukça etkin olduğu belirtildi.

Çatı katlarının özelliğine uygun şekilde kullanılmasının gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Nevşehir’de mevsim normallerini aşan hava sıcaklığı nedeniyle ,yangın olaylarında bir artış kaydediliyor. Konutlar ve işyerlerinin çatı katları tüm ikaz ve uyarılara rağmen adeta bir depo olarak kullanılmakta, boş veya dolu piknik ve mutfak tüpleri, araç lastikleri, petrol ürünü izolasyon malzemeleri ve kullanılmayan mobilya ürünleri bulundurulmaktadır. Tüm bu ürünler, olası yangınların çıkış ve sonrasında daha da büyümesi için en geçerli nedenler arasındadır. Bu nedenle vatandaşlarımız çatı katını bu malzemelerin stoklandığı bir depo olarak asla görmemeli ve çatı katı kesinlikle boş bulundurulmalıdır. Diğer yanda her yıl en az bir kez çatı katı temizlenmelidir. Çatıda meydana gelen yangınların en önemli çıkış kaynağı ise temizlenmeyen ve izolasyonu standart düzeyde yapılmayan bacalardan kaynaklanma ve çatıda bulundurulan yanıcı maddelerle temas halinde hiç istenmeyen yangınlar meydana gelmektedir. Değerli vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için mutlaka bacalarını yılda en az bir defa temizleterek,  bacada yangını meydana getirecek nedenleri ortadan kaldırmaları gerekir.”