Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, 15 Temmuz darbe girişi sürecinde Nevşehir’in iyi bir sınav verdiğini söyledi.
Darbe girişimi esnasında hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunan Özdemir, 12 gün süresince Nevşehir’de meydanları dolduran ve demokrasiye sahip çıkan tüm Nevşehirlilere de teşekkür etti.
Parelel ihanet çetesinin tüm devlet kadrolarından temizlenmesi için başlatılan operasyonlarla başlayan gözaltı, tutuklama ve görevden uzaklaştırmaların süreceğini kaydeden Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube başkanı Mustafa Özdemir, “15 Temmuz gecesi ülkemiz bin yılın ihaneti ile karşı karşıya kaldı. Elbette 40 yıllık teşkilat maalesef devlet kurumlarımızın en mahrem yerlerine sızmışlar. Bu darbeyi yapanlar, darbenin arkasında duranlar, övenler, bu darbe olma sürecine katkı sağlayanlar bunların hepsi bu ihanet çetesinin içerisinde sayılmak zorunda. Devletimiz bu ihanet çetesi üyelerini bir şekilde temizlemesi gerekiyor. Bu kapsamda ilimizde de gözaltılar, tutuklamalar ve görevden uzaklaştırmalar yaşanıyor. Bundan sonra da devam edecek. Bizler STK’lar olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Bu ihanet çetesinin ülkemizden temizlenip atılması için üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Darbenin yaşandığı ilk saatten itibaren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen üyelerimize gerekli mesajları çekerek milli iradeye sahip çıkılması ve alanda toplanılması gerektiğini ilettik. Darbenin üzerinden 10 günden fazla süre geçmesine rağmen Milletimiz darbecilere karşın sesini yükseltmeye devam ediyor. Memur-Sen ailesi olarak Nevşehir’de 5 bin, ülke genelinde 1 Milyona yakın üyemiz ve aileleriyle birlikte alanlardayız. Cumhurbaşkanımız yeter deyinceye kadar da alanlardan ayrılmayacağız. Nasıl ki Çanakkale ruhu ülkemizin kurtuluş mücadelesi olmuşsa 15 Temmuz’de milletimizin mücadelesi de ülkemiz için tıpkı Çanakkale zaferi kadar büyük önem taşıyor. Ülkemiz yeni ufuklara yelken açacak. Başta yeni anayasa olmak üzere, Başkanlık sistemi ile ülkemizin her alanda önü açılacak. Bizde Memur-Sen ailesi olarak bu konuda çeşitli toplantılar gerçekleştireceğiz. Bu toplantılarda çıkan sonuçlar devletin yetkililerine ulaştırılacak. Bundan sonraki süreçte bu hainlerin başka planları da olacağı aşikar. Toplumda bir kaos ortamının oluşmasına izin vermeyiz. Ancak toplumun yeni darbe girişimleri karşısında uyanık olması gerekiyor. Milletimiz duyarlı olmalı. Provakasyonlara karşı uyanık olunmalı. Nevşehir son 12 gündür bu konuda iyi bir sınav verdi. Birlik ve beraberliğini muhafaza etti. 15 Temmuz hepimiz için bir ders oldu. Bu dersi iyi okumak ve faydalanmak gerekiyor. Bu vesile ile bu süreçte verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm milletimize de demokrasi nöbetlerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra herşey daha güzel olacak” dedi.