Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kara Yoluyla Yasadışı Giriş yapanlar ve yabancı uyruklu şahısları izinsiz çalıştıranlar hakkında işlem başlatıldı. Jandarma, SGK bildirimde bulunmayan şüpheliler hakkında idari yaptırım evrakları tanzim etti. Tanzim edilen evraklar Nevşehir İşkur ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderildi.

Gülşehir İzinsiz Çalıştırmak: Gülşehir -Karacaşar mahallesinde 15 ekim 2018 günü saat:14.00 sıralarında önleyici kolluk görevi esnasında ikamet izni bulunan Suriye uyruklu O.Y , N.M , A.M isimli şahısların izinsiz olarak hayvan bakım islerinde çalıştığı tespit edilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili olarak işletme sahibi D.Ş isimli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları işkur ve SGK il müdürlüğüne muameleten gönderilmiştir.

Gülşehirde Kara Yoluyla Yasadışı Giriş: Gülşehir -karacaşar mahallesi yol ayrımında 11 ekim 2018 tarihinde saat 11.30 sıralarında yapılan kontrolde üzerinde geçerli herhangi bir kimlik ve seyahat belgesi bulunmayan Afganistan uyruklu A.K.M isimli şahsın izinsiz olarak hayvan bakım islerinde çalıştığı tespit edilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili olarak işletme sahibi C.G isimli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları işkur ve SGK il müdürlüğüne muameleten gönderilmiş olup (1) Afganistan uyruklu şahıs tamamlanan tahkikat evrakları ile birlikte 11 ekim 2018 günü il göç idaresi müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Gülşehirde Kara Yoluyla Yasadışı Giriş: Gülşehir-yeşilöz köyünde 11 ekim 2018 günü saat 13.00 sıralarında önleyici kolluk görevi esnasında kontrolde üzerinde herhangi bir kimlik ve seyahat belgesi bulunmayan Afganistan uyruklu H.H isimli şahsın izinsiz olarak hayvan bakım islerinde çalıştığı tespit edilmiştir. meydana gelen olay ile ilgili olarak işletme sahibi C.A isimli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları işkur ve SGK il müdürlüğüne muameleten gönderilmiş olup (1) afganistan uyruklu şahıs tamamlanan tahkikat evrakları ile birlikte 11 ekim 2018 günü il göç idaresi müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Gülşehirde Kara Yoluyla Yasadışı Giriş: Gülşehir-kızılkaya köyünde 11 ekim 2018 günü saat 14.00 sıralarında önleyici kolluk görevi esnasında üzerinde geçerli herhangi bir kimlik ve seyahat belgesi bulunmayan afganistan uyruklu S.H isimli şahsın izinsiz olarak hayvan bakım islerinde çalıştığı tespit edilmiştir. meydana gelen olay ile ilgili olarak işletme sahibi D.A isimli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları işkur ve SGK il müdürlüğüne muameleten gönderilmiş olup (1) afganistan uyruklu şahıs tamamlanan tahkikat evrakları ile birlikte 11 ekim 2018 günü il göç idaresi müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Avanosta Yoluyla Yasadışı Giriş: 11.10.2018 günü saat 12.00 sıralarında Avanos ilçesi merkez J.Krk.K.lığınca icra edilen önleyici kolluk faaliyeti esnasında Afganistan uyruklu M.A.G isimli şahsın izinsiz olarak yasa dışı yollardan ülkemize girdiği tespit edilmiş olup, adı geçen şahsın gereklı yasal işlemlerin yapılabilmesi için Nevşehir göç idaresine teslim edilmiştir.