Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadın ve çocuklara destek ve danışmanlık hizmetleri verilmesinin yanında, öğrenci ve velilerine yönelik bilgilendirici eğitim çalışmalarını da sürdürüyor.
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Nevşehir Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara yönelik olarak devam ettirilen psikolojik ve hukuksal danışmanlığın yanı sıra, eğitim kurumlarını da kapsayan eğitim seminerlerine Atatürk Ortaokulu’nda devam edildi.
Atatürk Ortaokulu Konferans salonunda 7. Ve 8. Sınıflarda öğrenim gören öğrenci ve velilerine yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim seminerlerinde, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, çocukların eğitime devamlılığının sağlanması, eğitimin önemi ve çocuk psikolojisi , meslek seçimine nasıl yöneldiğimiz ve çocuk istismarı konularında bilgilendirme yapıldı.
Seminer çalışmalarında ayrıca,  çocukların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için fırsat tanınarak çocuk hakları içinde yer alan duygu ve düşünce ifade etme özgürlüğünü tecrübe etmeleri yönünde destekleyici çalışma da yürütüldü.