Nevşehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kahvehanelerde Madde Kullanımı Farkındalığı Projesi (KUFAP) kapsamında bugün Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu,Nevşehir İl Mütüsü Yakup Öztürk,NEVESOB Başkanı İsmail Ördü,Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı,Nevşehir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı,Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel,Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan,Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz,Derinkuyu Kaymakamı Mithan Can Kutluca,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız katıldı.

 

Nevşehir İl emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü İbrahim Altıntaş ın açılış konuşmasının ardından,Nevşehir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel,NEVESOB Başkanı İsmail Ördü,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kahvehanelerde Madde Bağımlılığı konusunda birer konuşma yaptılar.

 

 

Nevşehir Sanayi, 2000 Evler Mahallesi ve il merkezindeki kahvehane işletmesi sahibi esnafların katılmadığını dikkat çeken Nevşehir il emniyet Müdürü Mehmet Yüksel bu konuda Nevşehir deki kahvehane işletmecilerininde bu toplantıya katılarak aramızda olmalarını beklerdim dedi.

 

 

Toplantıda, projenin kapsamı, amacı, hedefleri ve faaliyetleri konusunda bilgiler verildi.

Toplantıya KOM Şube Müdürü İbrahim Altıntaş, Proje Koordinatörü Komiser Özcan Erdoğdu, TUBİM İl Temas Noktası ve Proje Eğitim Danışmanı Mikail Kaya, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Daşlıca katıldı.

 

Projenin uygulama takvimi doğrultusunda Nevşehir’de Proje Tanıtım Toplantısı ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konulu bir panel düzenlenecek ve bu etkinlik esnasında kahvehaneler için madde bağımlılığı, çocuk istismarı, aile içi iletişim, kadına yönelik şiddet gibi temalar “Umut Kartı” olarak isimlendirilen ve Emniyet Müdürlüğü grafik ve tasarımcısı Polis Memuru Akın Kurnaz tarafından tasarlanmış oyun kartları ve materyaller tanıtılacak. Ayrıca; 20 dakikalık tek perdelik “Umut Kartı” oyunu ile de projenin çıktıları ve gelecekteki durumu ile ilgili vatandaşlarımız ve katılımcılar bilgilendirilecek.