Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 11 mahalle boşaltılan konutların yıkım çalışmaları sonrası bu bölgede hummalı bir temizlik çalışması sürüyor.
Türkiye genelinde nüfus bazlı olarak ele alındığında en önemli kentsel dönüşüm projesi olarak da değerlendirilen ve Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 11 mahalle boşaltılan konutların yıkımının ardından şimdide temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde,2403 konutun kentsel dönüşüme dahil edildiği Raşitbey, Memişbey, Dere,Eskili, Cami Cedid,Cami Atik, Tahta Cami, Bektik, Cumhuriyet, Kapucubaşı ve Musa Paşa Mahallesindeki konutların boşaltılarak yıkımlarının ardından Bekdik Mahallesi dışındaki alana yıkım sonrasında konut yapılmayacağını açıklanmıştı.


Şuan hala hazırda bütün hızıyla süren çalışmalar hakkında bilgi veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Dünya'nın en büyük yeraltı şehri Nevşehir'de turizme kazandırılacak. Kale civarındaki mahallerin altında uzun mahzenlerle birbirine bağlanan dev bir yer altı şehri mevcut. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ile temizlik çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.

Yer altı şehri Derinkuyu ve Kaymaklı'da olduğu gibi sadece gezinti için kullanılmayacak. Nevşehir yer altı şehrinin içinde alışveriş alanları ile yer alacak.
İnsanlar Dünya'nın dört bir köşesinden Kapadokya'ya gelirken yer altı şehirlerinde alışveriş yapmanın heyecanı ile bölgeye akın edecek" dedi. Kentsel Dönüşüm kapsamında boşaltılan konutların yıkımınının tamamlanmasının ardından bu bölgede Temizlik çalışmalarınında devam edildiğini kaydeden Ünver, Temizlik çlışmalarıyla ortaya çıkan nahoş görüntüden kurtularak yaklaşık 700 bin metrekarelik bu alanın turizme kazandırılacağını söyledi.

Ünver, TOKİ'ye bina yapımı için Nevşehir Belediyesi tarafından başka bir alanın tahsis edileceğini de sözlerine ekledi. 

İşte bugün de devam eden ve Nevşehir Belediyesi tarafından Nevşehir Kale civarında yürütülen Temizlik çalışmalarına ilişkin FİB Haber Merkezimizin objektiflerine takılan görüntüler...