Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Engelsiz Havalimanı Projesi" kapsamında, Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nda yürütülen engelsiz havalimanı çalışmaları tamamlandı.

Havalimanı Müdürü Mehmet Muslu, yaptığı açıklamada, "Engelsiz Havalimanı Projesi" kapsamında, engelli vatandaşların havalimanına girişten, uçağa binilecek noktaya kadar bina ve tesislerde gerekli tüm düzenlemeleri tamamladıklarını söyledi.

Engelli yolcular için uygun ölçülerde otoparklar ve yönlendirici levhalar oluşturduklarını belirten Muslu, "Yolcuların otoparktan iniş noktalarına acil çağrı butonları koyduk. Yardıma ihtiyacı olan engelli yolcu butona bastığı zaman, danışma birimine sinyal gidiyor, görevli kişiler tekerlekli sandalyeyle yolcumuzu otoparktan alarak, uçağa bininceye kadar tüm işlemlerinde yardımcı oluyor"  dedi.

Muslu, havalimanlarında hizmet veren diğer kurumların da proje kapsamında kendilerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiklerini ve bu kurumların DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüklerine ödeyecekleri vergide büyük bir indirim elde edeceklerini belirterek "Ayrıca yer hizmeti kuruluşu, tekerlekli sandalye ile uçağa binemeyecek durumda olan yolcularımıza ambulans hizmeti vermektedir. Engelli yolcularımız ambulans ile taşınarak uçağa alınıyor ve uçakta da bineceği yere kadar refakat ediliyor" diye konuştu.

Proje kapsamında çalışmaların tamamlandığını belirten Muslu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yapacağı denetimlerin ardından Engelsiz Havalimanı Kuruluş Belgesi alacaklarını sözlerine ekledi