Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Nevşehir genelinde önümüzdeki bir haftalık süreç içerisinde yağış beklenmiyor.

Kuru ve soğuk havanın hüküm süreceği kentimizde, özellikle sisli hava ve gizli buzlanmaya karşı vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması isteniyor.

Nevşehir genelinde soğuk havalar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Gece ve gündüz sıcaklıkları 2 ile -6 derece arasında değişiyor.  Beklenen kar yağışı bir türlü gerçekleşmedi. Geçen yıl bu vakitlerde etkili olan kar yağışı, vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan bu açıklama, kar yağışını bekleyen vatandaşları üzeceğe benziyor. Soğuk ve kuru havanın yanı sıra, şehir merkezinde ve özellikle de Nevşehir'in bazı kesimlerinde etkili olan sisli hava, trafikteki sürücüleri ve vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Etkili olan sisli hava, görüş mesafesini bir hayli düşürdü. Bazı bölgelerde kendini gösteren buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar, yetkililer tarafından uyarıldı.