Nevşehirliler için geçmiş dönem izlerini taşıması adına büyük önem arz eden Karabacak çeşmesinin yıkılmasından sonra yerine daha estetik ve yöre taşlarıyla dizayn edilen yeni bir çeşme yapılıyor. 

Nevşehirli olupta Karabacak Çeşmesini bilmeyen duymayan yoktur. Artık bilindik bir adres olarak hafızalarımızda yer edinen Karabacak çeşmesinin eski çirkin görüntüsü yerine daha estetik Nevşehir sarı taşıyla yapılmış üç kemerle çevrelenen çok şık bir Mimariyle yenisi yapıldı. Yenilenen Karabacak Çeşmesi yeni haliyle vatandaşlarımızdanda tam not alıyor.

Yenilenerek Nevşehir'e muhteşem bir görüntü kazandıran Karabacak çeşmesinin şuan peyzaj çalışmalarının devam ettiği ve önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine girmesi bekleniyor...
 
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin estetik özelliklerini taşıyan ve günümüze kadar bir şekilde ayakta durmayı başarmış Tarihi evleriyle meşhur Nevşehir'de tarihi yapılardan sonra çeşmeler de restore edileceği belirtildi.

Nevşehir de bir çok tarihi çeşmelerimiz can çekiştiriyorken Karabacak çeşmesiyle halkımızın hassasiyetlerine kulak veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e bu ilk adımları için teşekkür ediyoruz. Darısı Nevşehir de kaderine terk edilmiş diğer tarihi çeşmelerin başına...

Bu arada bir küçük dipnot:
 FİB Haber Merkezi olarak yenilenen Karabacak çeşmesini görüntülemek için her açıdan bir kare almak istedik fakat ne yazıkki her defasında bu çeşmenin görselliğini bozan elektirik direklerinin çirkinliğine takıldık. İnşallah artık şehir merkezinde bu çirkin elektirik direklerindende biran önce kurutuluruz. Kısaca bu direklerden kurtulmak için  Elektirik tellerinin yer altına mutlaka alınması lazım.