Nevşehir Kent Konseyi Meclis ve Yürütme Kurulu yöneticileri ile  çalışma gruplarının temsilcilerinin katıldığı 7. Olağan Genel Kurul toplantısının açılışında  konuşan Nevşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, Kent Konseyinin Türkiye’nin de  taraf olduğu uluslararası sözleşmelere paralel  bir çizgide oluşturulduğunu belirtti.

 

Özdemir, Kent Konseyinin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma , çevreye karşı duyarlılığının artırılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme,katılım, kent ve yaşam kalitesini geliştiren bir toplu girişim ve  benzeri ölçekteki değerlerine sahip çıkmanın da temel çalışma alanları arasında yer aldığını vurgulayan Özdemir; “ Yaşanılan kentin tarihi,kültürel ,doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkmak,yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla  kesimin katılımını sağlamak, sosyal hukuk devleti anlayışına katkıda bulunmak ve Nevşehir’i dil,din,ırk,sınıf,cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmeyi amaçlayan Kent Konseyi, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmek,kentin kalkınma ve gelişimine katkıda bulunacak planların hayata geçirilmesini sağlayıcı bir dizi çalışmalar yapmayı da hedefleri arasına almaktadır.” dedi.

 

Kent Konseyi’nce oluşturulan 4 çalışma grubu ve Gençlik ve Kadın Meclisinin çalışmaları ve önerilerinin değerlendirildiği 7. Olağan Genel Kurulda, son toplantıdan sonra Nevşehir Belediyesi’ne sunulan maddeler, genel kurula katılanlar tarafından ele alındı.