Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde 1 metre boyunda, 25 kilo ağırlığında yayın balığı yakalandı. Dev yayın balığını görenünce şaşkına döndüler.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Kızılırmak nehrinde oltayla 25 kiloluk yayın yakalandı. 

Tuzköylü Ahmet Sevim Oğulkayalı, Yunus Emre Deveci ve kardeşi Oğuzhan Deveci kendi boyları kadar 25 kiloluk yayın ve çok sayıda balık tuttular. Gülşehir Tuzköylü Kafadar arkadaşlar her yıl yayının en büyügünü çekmek için ugraşıyorlar.

Gülşehir'de Kızılırmak Nehrinden çıkan balık ile balığın boyunun belli olması için yan yana fotoğraf çekilmesi objektiflerden kaçmadı.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Kızılırmak nehrinde oltayla 25 kiloluk yayın yakalandı. Gülşehirli balıkçı Ahmet Sevim Oğulkayalı, Yunus Emre Deveci ve kardeşi Oğuzhan Deveci Kızılırmak’tan Oltayla 25 kiloluk dev yayın balığı çıkardı. Genç Balıkçılar, ’’Yıllardır Kızılırmak’a giderek hobi olarak balık tutarız. Bugün de Oltamızı Kızılırmak’a attık. Bir süre bekledikten sonra oltaya kuvvetli bir şey takıldı. Oltayı yavaş yavaş çektik ki kocaman bir yayın balığı! Arkadaşlarımızla birlikte kenara çıkardığımız dev yayın balığını bir süre cep telefonuyla çekerek herkesin görmesini için www.fibhaber.com a gönderdik...  Bu kadar büyük bir balığı ilk defa tutuyoruz. Çok mutluyuz.’’dediler.

Daha sonra üç kafadar birlikte yakaldıkları dev yayaın balığı ile yaktıkları ateşte kendilerine güzel bir ziyafet çektiler.

Gülşehirli Amatör Genç Balıkçılar Kızılırmak eskisi gibi verimli değil balık nesli barajların yapılması ile tükenme tehlikesiyle karşı karşıya Bu konuda olta balıkçılığı teşvik edilmeli dedi.