Nevşehirli Şehitlerin isimleri Z kütüphanede yaşamaya devam ediyor. Nevşehirli Şehitlerimizden Polis Memuru Ali Tuğral’ın ismi Kozaklı Anadolu Lisesi'nde açılan Z-kütüphanede (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yaşayacak.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Anadolu Lisesi'nde yapılan açılış törenine Kozaklı Kaymakamı Halil Dalak, Nevşehir Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Polis Eşleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Seçgin Artunay, Emniyet Müdür Yardımcılarımız, Şehit ve Gazi Yakınları, kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı.


Açılışta konuşma yapan Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, tüm okullarda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesi büyük önem taşıdığını söyledi. Artunay açıklamasında: ‘‘Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından proje hayata geçirilmiş ve yine bu proje kapsamında Şehidimiz Ali Tuğral’ın ismini taşıyacak olan Z kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz ki çocuklarımızın geleceğine doğrudan etki edecek kütüphanelerin zenginleştirilmesi, tüm okullarımızda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z-kütüphaneler, öğrencilerimize okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında ve hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkânlar sağlar. Umut ediyorum ki, Öğrencilerimiz Z kütüphanemizden etkili bir biçimde yararlanacak ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerini Z Kütüphaneler sayesinde daha iyi öğreneceklerdir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şehit Polis Memuru Ali Tuğral’ın ismini taşıyan Z Kütüphane açıldı.

 
Şehit Polis Memuru Ali TUĞRAL
Sicili 86784
​Rütbesi Polis Memuru
​Baba Adı Mehmet
​Anne Adı Fatma
​Doğum Yeri Kozaklı
​Doğum Tarihi 05.11.1960
​Şehadet Yeri Keçiören - Ankara
​Şehadet Tarihi 17.12.1995
​Şehadet Nedeni HADEP ( PKK ) ve M.H. P’liler arasında çıkan çatışmada  kafasından almış olduğu darbe sonucu şehit olmuştur.
​Mezarın Bulunduğu Yer Buruncuk Asri Mezarlığı / Kozaklı - Nevşehir


Haber:Emrah Tufan