Nevşehir'de sivil toplum kuruluşları ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etti.

Gülbahçe'de buluşan İHH gönüllüleri ve ilimizdeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık" sloganları atarak, İsrail ve destekçilerine lanet okudu.

Protesto gösterisinde, Enderun Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Aydoğdu, Şuurlu Öğretmenelr Derneği Başkanı Mustafa Aydemir, Semerkand Buhara Derneği Başkanı Ahmet Feralan, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdurrahim Doğru birer konuşma yaptı.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel konuşmasında, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs’ün Müslümanlar için kutsal olduğunu, bu toprakların İsrail ve destekçilerine bırakılmayacağını söyledi.

Filistinli Müslümanların yıllardır İsrail zulmüne karşı örnek bir direniş sergilediğini belirten Öncel, tüm Türk halkının ve Müslümanların kutsal topraklar, Mescid-i Aksa ve Kudüs için şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Öncel, "Ramazan arifesinde, çevresi mübarek kılınmış Kudüs topraklarında işgalci İsrail tarafından şehit edilen her ferdin kanı, ABD ve bu işe destek veren ülkelerin eline bulaşmıştır. Terörü bir politika haline getiren devlet görünümlü bu oluşumların sonunu getirecek olan Müslümanların azmi, dayanışması ve çabasıdır. Kudüs uğruna nasıl ki yıllardır Filistinli kardeşlerimiz canlarını veriyorsa Türkiyeli Müslümanlar da canlarını vermek için mücadele verecektir. Bunu Mavi Marmara da gösterdik. Bu dava bir partinin veya bir STK'nın davası değil, bu dava yeryüzündeki bütün Müslümanların davasıdır." dedi.