Nevşehir’in şehir vizyonuna önemli katkılar sağlayacak ve geleceğe aktarılacak en önemli eserler arasında değerlendirilen Nevşehir Külliyesi’nin yapımı  devam ediyor. Külliyede yükselecek  4 minarenin de yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.
Nevşehir’in Raşitbey Mahallesi’nde içerisinde Taziye evi,İmarethane Gasilhane, Gusülhane, Morg, Dini Danışma Birimi, Konferans salonu, Kütüphane, Kitap satış birimleri, Alîmler konaklama odası, Avlu ve revaklı kısmı ana ibadet mekanı  ile iki katlı Kadınlar bölümü ile birlikte aynı anda 11 bin 500 kişinin ibadet yapabileceği Selatin Camiinden  oluşacak Nevşehir Külliyesi’nin en kısa süre içerisinde hizmete kazandırılmasına yönelik çalışmalar,  Nevşehir Belediyesi gözetiminde devam ediyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de çok yakından takip ettiği  NevşehirKülliyesi’nin inşaatının kaba bölümü tamamlanırken, Külliye’nin 4 yerinde göğe yükselecek 52.54 metre yüksekliğindeki minarelerinin de yapımı hızla devam ediyor.
Birbiri ardına gerçekleştirilen yatırımlarla büyüyen ve gelişen bir şehir görünümündeki Nevşehir’de, gelecek nesillere bırakılacak en önemli eserlerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesinin , Nevşehir Belediyesi’nin katkılarının yanı sıra, hayır hizmetlerinde adeta birbiri ile yarışır hale gelen hayırsever vatandaşlarının destekleri ile en kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.
Nevşehir Külliyesi ile birlikte bu alanda  şehir meydanı da oluşturulacak.