Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Külliyesi’nin yapım takvimine uygun bir şekilde inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirterek ‘ Külliyemizin  yapımı  takvimine uygun şekilde devam ediyor.” Dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ,bir internet sitesinde ‘ Nevşehir’deki Külliye  neden tamamlanamıyor ?’ şeklindeki haberi üzerine bir açıklama yaptı. Ünver açıklamasında ,  Nevşehir Külliyesi’nin Türkiye’de Cumhuriyetin ilk külliyesi olacağı şeklinde bir ifadeye söz konusu haber sitesinde yer verildiğini  ancak kendisinin böyle bir ifadede bulunmadığını aktardı.  
Ünver açıklamasında şunları kaydetti: “ Nevşehir Belediyemizin öncülüğünde ve hayırsever hemşehrilerimizin desteği ile devam eden Nevşehir Külliyesi’nde çalışmalar,  yapım takvimine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Külliyemizin yapımında, bir internet sitesinde iddia edildiği gibi herhangi bir duraklama da söz konusu değildir. Ayrıca Külliyemizin 2017 Ocak ayında tamamlanarak hizmete kazandırılacağına ilişkin olarak tarafımızdan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a herhangi bir ifade de bulunulmamıştır. “
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver açıklamasında , Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin onarım ve tadilatına ilişkin olarak hazırlanan projenin Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda kabul edildiğini belirterek, söz konusu onarım ve tadilatın yapımına ilişkin olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü nezninde  girişimlerin de sürdüğünü dile getirdi.