Nevşehir KUSİ Heyeti tarafından Tasarım merkezi kurma potansiyeli olan firmalara ziyaret gerçekleştirildi.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) tarafından Nevşehir'de Ar-Ge ve tasarım merkezi kurma potansiyeli olan firmalar ziyaret edilerek, kamu destekleri hakkında bilgilendirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KÜSİ İl Temsilcisi olarak görevlendirilen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kapadokya Teknopark Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Serap Çoban ve Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin'in katılımlarıyla Nevşehir'in Avanos ilçesinde faaliyet gösteren firmalar ziyareti edilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ar-ge ve tasarım merkezlerinin önemi firmalara anlatıldı...

Ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü şube Müdürü Yusuf Şahin şu açıklamalarda bulundu:

KÜSİ faaliyetlerimiz kapsamında Nevşehir'de en az bir Tasarım Merkezi kurmak hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün yöremize ait Doğal Taşları modern işleme teknikleriyle çeşitli şekillerde işleyerek yurt içi ve yurt dışı piyasalarda satışa sunan Böltaş firmasındaydık. Firma yetkilisi Ahmet Bölükbaşı ile firmanın faaliyetleri, sektörün sorunları ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Tasarım Merkezi ve firmalara sağlanan avantajlar konusunda kendilerini bilgilendirdik. İlgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Tasarım Merkezi konusunda bilgilendirdiğimiz diğer firma "Avanos Anadolu Çömlekçilik."Almanya'dan Avanos'a uzanan müthiş bir başarı öyküleri var. 1997 yılında kurulan firmada Avanos'un toprağından katma değerli ürünler üretilerek dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor... Kalifiye eleman, doğalgaz vb. sıkıntıları var ama yine de istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmişler.Tasarım Merkezi kurmak için de çalışma yaparak Nevşehir'de bir ilke imza atacaklar inşaAllah.Fatma hanım ve eşi Muhammed beyi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz." dedi.