NEVŞEHİR LİSESİ’NDE DUYGULANDIRAN BULUŞMA

60. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE BİR ARAYA GELDİLER

Nevşehir’in en köklü eğitim kurumlarından biri olan Nevşehir Lisesi’nin 60. Kuruluş yıldönümünde yeni ve eski okul yöneticileri ile mezun öğrenciler bir araya geldiler.Bugüne kadar 30 bine yakın öğrencinin mezun olduğu Nevşehir Lisesi’ndeki buluşmada duygulu anlar yaşandı.

Nevşehir Lisesi Okul Müdürü Muhammed Orçin’in organizasyonu ile bir araya gelen ve aralarında eski okul müdürlerinden Tevfik Yıldırım, Ahmet Rıfat Varol, Mehmet Bayyurt  ve   İlyas Uğurlu  öğrencileriyle de hasret giderdi.

Yaklaşık 3 saat süren buluşmada geleneksel pilav ve ayran öğretmen ve öğrencilere ikram edildi.

Nevşehir Lisesi Konferans salonunda düzenlenen buluşma Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ile birlikte  ebediyete intikal eden Nevşehir Lisesi  okul yöneticileri,öğretmenleri  v e öğrencilerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Nevşehir Lisesi mezunu da olan emekli Din Kültürü ve Ahlak  Bilgisi  öğretmeni Derviş Sak’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende konuşan Nevşehir Lisesi Okul Müdürü Muhammed Orçin, Nevşehir Lisesi’nin kuruluşunun 60. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen geleneksel pilav gününe Nevşehir’in yanı sıra  Ankara, İstanbul,Antalya  ve Erzurum gibi birçok kentten gelen eski okul müdürleri,öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

Eğitimciler ile öğrenciler arasında sıkı dostluk bağlarının da güçlenmesine önemli katkı sağlayan böyle bir günün organizasyonundan oldukça mutlu olduklarını belirten Orçin, geleneksel buluşmayı bundan sonraki yıllarda da yine bir coşku içerisinde sürdürme kararlılığında olduklarını ifade etti. 60. Kuruluş yıldönümü kapsamında turnuva ,tiyatro ve resim yarışması gibi bir dizi etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Orçin,1971-1972 yılı mezunlarından başlayarak bugüne kadar mezun olan öğrencilerin birlikteliklerini görmenin de farklı bir heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Daha sonra mezun öğrenciler adına Mustafa Şenol,okul yıllarında yaşadığı çeşitli hatıraları,    etkinliğe katılanlarla paylaştı.

Nevşehir Lisesi eski okul müdürlerinden Tevfik Yıldırım’da 40 yıllık eğiticilik hayatının 2 yıllığı okul müdürlüğü olmak üzere 5 yıl geçirdiği Nevşehir Lisesi’nde unutulmaz anıların kendisi açısından oldukça önemli olduğunu dile getirerek,böylesine önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapması açısından Nevşehir Lisesi Okul Müdürü Muhammed Orçin ve diğer okul yöneticilerine teşekkür etti.

Nevşehir Lisesi’nin 60. Yıl kuruluş yıldönümü etkinliği daha sonra öğrenci ve öğretmenlerin sınıflarda anılarını tazelemeleri ile sona erdi.

Etkinlikler kapsamında hazırlanan 162 sayfalık okul yıllığı da öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldı.