Nevşehir’in en köklü eğitim kurumlarından biri olan Nevşehir Lisesi Edebiyat öğretmeni Semra Gedik koordinasyonunda 30 öğrenci tarafından 2 yıldan beri gerçekleştirilen Nevşehir’in folklorik değerlerinin ele alındığı kitap, Nevşehir Belediyesi’nin kültür hizmetlerinden biri olarak basılarak dağıtılacak.

 Nevşehir Lisesi Müdürü  Muhammed Orçin  ve Edebiyat öğretmeni Semra Gedik Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ederek, Nevşehir Lisesi’nin 30 öğrencisi tarafından 2 yıllık bir çalışma sonrasında hazırlanan doğum,ölüm,asker uğurlaması, nişan, düğün ve benzeri  folklorik  birikimlerinin  ele alındığı kitap konusunda bilgiler aktardılar.

 Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de,  Nevşehir folklorüne ilişkin olarak  hazırlanan bu geniş kapsamlı yayının Nevşehir Belediyesi’nin kültür hizmetleri arasında yer almasını arzu ettiklerini belirterek,kitabın basımı ve dağıtımını üstlenecekleri müjdesini verdi.

 Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammed Orçin  ve Edebiyat öğretmeni Semra Gedik’de ,kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için Belediye Başkanı Ünver’e teşekkür ettiler.