Nevşehir Lisesi ve İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle : Bir Muallim Olarak Hz. Peygamberimiz” konulu konferans düzenlendi.
Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk konuşmacı olarak katılırken , Konferansı Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammet Orçin , Müdür Yardımcıları, Öğretmenler ve öğrencilerden oluşan heyecanlı ve coşkulu bir topluluk ilgiyle takip etti.
İl Müftüsü Öztürk; Konferans salonunda toplanan izleyicilere Ayet, Hadis ve şiirlerle; Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin eğitimci yönünü anlattı. İzleyicilerin Peygamber sevgisi yüzlerine yansıdı..
Müftü Öztürk konuşmasına: Öğrencilere hitaben Peygamberimizi nasıl bilirsiniz? Sorusunu sorarak; Öğrencilerden güvenilir biliriz cevabını alınca; Peygamberimizin ‘‘güvenilirliği, doğruluğu,  sözünde durması ve ahde vefası’’ üzerinde geniş açıklamalar yaptı. Bu özelliklerin zıddı olan yalancılık, sahtekarlık ve sözünden dönme gibi huyların güveni zedelediğinden her Müslümanın bu kötü huylardan uzak kalmasını tavsiye etti.
Konferansın bitimiyle Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammet Orçin söz alarak programa teşriflerinden dolayı Müftü Öztürk’e teşekkür etti.