Merkez Dörtkollar Camii ve Rıza Dörtkollar Kur’an Kursunda 2014 yılı Yaz kurslarında eğitim gören kız ve erkek öğrenciler için yılsonu programı düzenlendi.

            Merkez Dörtkollar Camiinde düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, “Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganı ile yaz Kur’an kurslarına katılan kız ve erkek öğrenciler, velileri, İmam-Hatip Salik Sak, Müezzin-Kayyım Adem Güneş, Kur’an Kursu Öğreticileri Zehra Öztürk ve Teslime Şekeroğlu  katıldı.

Program öncesi Kur’an kursu öğrencileri tarafından Yaz Kur’an kurslarında öğrenilen Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler ve dualar okunarak yarışmalar düzenlendi.

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever; “Çocuklara verilecek dini eğitimin temeli Kur’an’la mümkündür.

Dolayısıyla çocuklara, belli bir yaşa geldiklerinde öncelikle Kur’an öğretilmelidir. Bu sebeple anne ve baba her türlü fedakârlığa katlanarak bu görevi yerine getirmelidir. Özellikle çocukların bu yaz tatillerini fırsat bilip bu eğitime ağırlık vermelidir. Çünkü her yaz çocuklarımız bir yaş daha büyümekteler. “Ağaç yaş iken eğilir” atasözünün verdiği mesaj doğrultusunda elimizi çabuk tutmaktan başka çaremiz yoktur. Unutmayın ki; Çocukların beynine yazılan taşa kazınan gibidir. Büyüklerin beynine yazılan ise kuma kazınan gibidir” dedi.

Haksever; “Evlatlarını bu yaz kurslarımızı gönderen anne, babalara ve kurslarımıza gelen öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahelerle devam etti. Ardından Dörkollar Camii ve Rıza Dörtkollar Kur’an kurslarında yaz dönemi boyunca eğitim gören öğrenciler tarafından çeşitli ilahiler ve şiirler seslendirildi.

Programın ardından yarışmada dereceye giren erkek öğrencilerden;

1.Ulaş Çiftçi Bisiklet,

2.Oğuzhan Ünal Tablet,

3.İbrahim Özcan Fotoğraf Makinası,

4.Görkem Yalçın Tablet alırken,

Kız Öğrencilerden;

1.     Nisa Nur Dilmen Bisiklet,

2.     Nur Sena Tükel Tablet,

3.     Duygu İlkinmez Fotoğraf Makinası,

4.     Zeynep Başbuğ 100 TL. olan hediyeleri İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, İmam-Hatip Salik Sak, Müezzin-Adem Güneş, Kur’an Kursu Öğreticileri Zehra Öztürk ve Teslime Şekeroğlu tarafından verildi.

 

Ayrıca eğitim-öğretim döneminde İlk Kur’an-ı Kerime geçen Hale Nur İşcen’e de Tablet hediye edildi.

Hediyelerin dağılmasıyla program sona erdi.