Nevşehir Belediyesi’nin Kale ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesinin ardından  Karasoku Mahallesi’ni de kapsayan 6 Mahalleyi  ilgilendiren 300 bin metrekarelik bir alanda  uygulayacağı 2. Kentsel dönüşüm projesi  tamamlandı.
Nevşehir’in Karasoku, 20 Temmuz , Herikli, Hacı Rüştü,  Kapucubaşı ve İbrahimpaşa Mahallesi’nde toplam 300 bin metrekarelik bir alanı içine alan  Kentsel Dönüşüm Projesi, Nevşehir Belediyesi tarafından bir süre önce ihale edilmişti.
İhaleyi alan firmanın Kentsel Dönüşüm Projesi’ni tamamlamasının ardından Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, proje müellifi Ahmet Kaya’yı  makamında kabul ederek görüştü.
Nevşehir Belediyesi’nin Teknik İşlerden sorumlu  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli ve diğer ilgililerin de  hazır bulunduğu görüşmede, projeye ilişkin bilgi alışverişinde de bulunuldu. 
GELENEKSEL DOKU İLE UYUMLU
Bu Kentsel Dönüşüm Projesi ile bir dönem Nevşehir’in   merkezi olma özelliğini taşıyan  bölgenin, Nevşehir’in geleneksel mimari  üslubunu yansıtan geleneksel doku ile uyumlu bir şekilde yeniden şehrin ana merkezi olmayı hedefleyen, ticaret konut, yeşil alan otopark ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra taşıt trafiğinden arınmış yaya öncelikli bir  tasarım anlayışı ile yeniden  değerlendirilecek.
TESCİLLİ BİNALARDA RESTORA EDİLECEK
Bölgedeki özellikle Erken Cumhuriyet Dönemi tescilli kültürel varlıklarının restorasyonun da yapılmasının planlandığı Kentsel Dönüşüm Projesi ile  bölgenin,  meydan düzenlemeleri ve yeşil alanlarıyla şehir kimliğine uygun  Nevşehir’in en önemli yaşam merkezlerinden birine dönüşmesi hedefleniyor.