CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye'ye yayılacak millet kıraathanesi Nevşehir'de AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kurtulmuş ile birlikte düzenlenen açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi  ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, daire Müdürleri, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş burada yaptığı açıklamasında; “Vatandaşlarımız zamanını boşa geçirmesin diye kıraathanemizde teknolojinin imkânlarıyla bilgiye kolay erişimi sağlıyoruz. Sadece öğrencilere değil tüm halkımıza açık. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden kıraathanemizden faydalanabiliyorlar. Kıraathaneye gelenlerin sohbet edebileceği, gençlerimizin ders çalışabileceği bu alanda, yaşlılar gençlerle tecrübelerini paylaşıp, birlikte gündem değerlendirmeleri yapıyorlar. Biz bu projeyi çok benimsedik, çok sevdik. Nevşehir'imize hayırlı olsun” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de açıklamasında, "Milletin lideri, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu bu projenin Nevşehir'de de uygulamaya geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Açıkgöz, "Ders çalışmak isteyen, kitap okumayı seven genci, yaşlısı ile tüm vatandaşlarımıza açık olacak" sözleriyle Nevşehir halkını davet etti. 

Nevşehir Belediyesi tarafından Avanos-Ürgüp Köprülü Kavşağı’nın yanında oluşturulan ve İki katlı olarak dizayn edilen Millet Kıraathanesinin 450 metrekarelik kullanım alanının 1.katında sohbet alanları oluşturuldu.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine,  AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımları ile hizmete geçirdiğimiz ahşap kaplamalı Millet Kıraathanemiz Nevşehir halkımıza hayırlı olsun dedi.

Gençlerin ve vatandaşların araştırma ve incelemelerini internet üzerinden  ücretsiz olarak yapmalarını sağlamak amacıyla da  12 bilgisayardan oluşan alanın oluşturulduğunu belirten Seçen, her yaş grubundan vatandaşların  masatenisi ve satranç oynamaları için de masalarının da oluşturulduğunu ifade etti.

Seçen, Millet Kıraathanesinin 2. Katında yüzlerce kitaptan oluşan kütüphane ve okuma salonu olarak düzenlendiğini dile getirerek, Millet Kıraathanesinde halka ücretsiz ikramlarda da bulunacaklarını söyledi.