Sözcü gazetesini çıkaran gruba ait olan mizah dergisi Gırgır, Hz.Musa ile ilgili skandal bir karikatür yayınladı. Mizah dergisi Gırgır'ın, Hazeti Musa Aleyhisselama hakaret eden karikatürü büyük tepki çekti.

Derginin paylamına ilk tepki gösterenler arasında AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa AÇIKGÖZ' de yer aldı.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “Basın özgürlüğü kılıfı adı altında kutsal dinimiz ve peygamber efendimize yapılan saldırı amaçlı yayını ve bu yayına ülkemizde destek veren taşeron kuruluşları şiddetle ve esefle kınıyorum. Hiçbir güç kutsal değerlerimizle alay edemez, etmemeli. İslam dini hoşgörü ve barış dinidir. Biz Müslümanlar nasıl ki, bütün peygamberlere ve kutsal kitaplara inanıyor ve saygı duyuyorsak, herkesinde kutsal değerlere saygı göstermelerini bekliyoruz” dedi. 

Gırgır dergisinde yayınlanan Hazreti Musa ile ilgili karikatür sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere pek çok insanında tepkisine neden oldu. Binlerce kişi, Gırgır dergisinin Hazreti Musa'yı hedef alan ve galiz küfürlü kelimelerin yer aldığı karikatüre tepki göstermeye devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın da skandal karikatüre tepki gösterirken "Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı. 


TEPKİLER ÜZERİNE GIRGIR'DAN AÇIKLAMA GELDİ...(!)

Skandal karikatürün ardından, yaşanan tepkiler üzerine dergi açıklama yapmak zorunda kaldı. Twitter'dan yapılan açıklamada: "Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu 'berbat' karikatür için incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz." denildi.


İşte o skandal karikatür