AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Murat Göktürk, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Avukatlar günü vesilesi ile tüm avukatların gününü tebrik eden Göktürk, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Kurumlar ve vatandaşlarımız adına büyük bir sorumluluk bilinciyle savunma hakkının uygulayıcısı olan Avukatlık müessesesi, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Temel hakların öncelikli olanlarından olan savunma hakkını kullanan avukatlarımız adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.
Avukatlarımız, insanları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan insanlardır. Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birinin, adaletin sağlanmasıdır. Bu kapsamda gerek ülkemizin bir hukuk devleti olmasında gerek bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında avukatlarımız önemli bir görev üstlenmektedirler.
Mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, gururla, vicdanıyla ülkemizin her yerinde görev yapan değerli meslektaşlarımızın yaşadığı zorlukların önüne geçilebilmesi amacıyla hükümetimiz döneminde önemli çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle eski adliyelerdeki fiziki imkanların kısıtlılığı ve sağlıksız çalışma ortamlarının düzeltilmesi için yapılan adalet saraylarımızla değerli meslektaşlarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeleri sağlanacaktır dedi.
Göktürk son olarak mesajın da kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesi işlevinde ulvi bir görev üstlenen tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum dedi.