AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Sincan Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen Akıncı Üssü davasını izledi.

Davaya, Gizligider ile birlikte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan milletvekilleri ve partililer katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada; "Akıncı duruşmasını Genel Başkan Yardımvcımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan ve Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte izliyoruz.Aklımızla alay etseler de beklenen sondan kurtulamayacaklar" dedi.

Duruşmaya verilen arada basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan, darbe süreciyle alakalı çok önemli davalardan birinin duruşmasının yapıldığını belirtti.

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı yapılmış bu darbe girişiminin ve dava sürecinin takipçisiyiz açıklamasında bulunan Dr. Ravza Kavakçı Kan, darbecilerin 15 Temmuz gecesi planlamayı, tüm çalışmalarını, Akıncı Üssü’nü karargah olarak belirleyerek gerçekleştirdiklerini, girişimi buradan sevk ve idare ettiklerini dile getirdi.
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 250 şehitten 77’sinin bu davanın sanıkları tarafından şehit edildiğini belirten Kan, “Bu davayla alakalı 444 müşteki ve müdahil var. Ayrıca AK Parti, bu davaya müdahil olarak katılma isteminde bulunacak. Bu davanın bir diğer özelliği de şu; FETÖ örgütünün başı birinci sırada sanık. İkinci sırada sanık firar eden, kaçan, kaçırılan, her neyse Adil Öksüz ve rütbeliler var, general düzeyinde olanlar var, çeşitli rütbelerde diğer askeri görevliler var.” diye konuştu.

Kan'ın konuşmasının ardından bir grup vatandaş, terör örgütü FETÖ'yü protesto ederek , üzerinde “FETÖ’cü hainler hesap verecek”, “Asım’ın nesli darbecileri yendi” yazan dövizler eşliğinde “idam” isteyen slogan attı.